Anul apariției: 2013
Gen: poezie
Număr de pagini: 54
Dimensiuni (cm): 15x21

Preţ (RON): 18

Descriere

Fragment din interviul acordat MEDIAFAX de poetul Ioan Es. Pop:

“Reporter: După “Unelte de dormit”, din 2011, nu aţi mai publicat nimic…

Ioan Es. Pop: Ba da. Se numeşte “1983. Mars/ 2013. Xanax”. Este un volum de recuperare. Am primit de la o colegă de facultate din anii ’80, de la filologie din Baia Mare, o copie după o pagină dintr-o revistă literară, revista Nord a Universităţii din Baia Mare, unde am publicat şi am şi uitat de ele o pagină de poeme. Când le-am văzut, am zis că încă merită aşezate în pagină. Bazându-mă pe acele poeme, am scris o pereche la 30 de ani după, în 2013. Prima parte se numeşte “1983 Marş”.

Reporter: “Marş” venind de la interjecţie sau nu?

Ioan Es. Pop: Nu, nu este interjecţia. Este vorba de un marş, este vorba de o înaintare, despre o călătorie sub formă de marş.

Reporter: Şi de ce xanax?

Ioan Es. Pop: Xanax este experienţa de după 30 de ani cu nenorociri personale, cu încercări de a le alina şi xanaxul a fost un prieten de moment, o doză de alinare şi care mi-a folosit la un moment dat ajutându-mă să supravieţuiesc. Acest volum care este interfaţat de un text critic al lui Răzvan Voncu, a apărut în 2013, evocând cei 30 de ani scurşi între acea publicare din revista Nord şi anul în care mă aflam.”

(http://www.mediafax.ro/cultura-media/interviu-ioan-es-pop-vocatia-mea-este-de-calator-pe-dinauntru-un-om-care-umbla-mai-mult-in-genunchi-13399371)