Anul apariției: 2011
Gen: Poezie
Număr de pagini: 90
Dimensiuni (cm): 14.5 x 19
ISBN: 978-973-7659-57-6

Preţ (RON): 18

Descriere

  • Premiul revistei Poesis Internaţional
  • Premiul revistei Transilvania

“Vocea care rosteşte aceste poeme, unele ca nişte incantaţii, altele ca nişte sfâşieri interioare, aparţine unui eu neliniştit şi neaşezat în lume, tulburat de o hipersensibilitate care-l face să simtă enorm: „dacă e frig, mie îmi este cel mai frig./ cînd e cald, mie îmi este cel mai cald./ locul acesta cine l-a ales?// la zece minute de mers e raiul./ faţa ta e cernită/ mâinile mele tremură./ de câte ori vine lepra, sapă gropile comune/ le îndeasă cu ce urăsc ei şi iubim noi/ până se şterg diferenţele.”
La două zile distanţă este un volum puternic, care reuşeşte să-l scoată pe cititor din confortul său cotidian („suntem ai pământului şi ai întunericului. din stirpea şobolanilor cârtiţelor vampirilor. locuim odăiţe magherniţe gropniţe. viermuim”) pentru a privi lucrurile din jur cu alţi ochi, ceea ce reprezintă oricând o garanţie de calitate artistică.”
Luminiţa Corneanu în România Literară, nr. 23, 2011

Marin Mălaicu-Hondrari e unul dintre poeţii care merită citiţi în epoca noastră atât de puţin sensibilă la poezie. E un poet rafinat, cu versuri care au propria lor melodie interioară, cu imagini vizuale cinematografice, puternice.
Adina Diniţoiu, Bookaholic